Helt misforstået

Der har floreret en artikel (kræver betaling), om veganske varer. Det er svært at diskutere, noget man ikke kan læse, men det vil jeg så vove alligevel.

At spise vegansk og være veganer er mange ting. Ganske som at være altædende eller hvad man nu er. Folk er forskellige og har en forskellig tilgang til det at spise og hvad de spiser.

Nu har nogen fået den ide, at når man spiser vegansk, er man sundhedsapostel eller miljøfreak. Det er der helt sikkert også mange der er. Og fred med det. Vi er også mange, der er ovenud lykkelige for de mange tilbud, der endelig er kommet til Danmark, og at det nu er så let at spise/være veganer. Deriblandt undertegnede.

Dem som ikke bryder sig om de udenlandske produkter og hvad de indeholder, kan jo bare holde sig fra dem. Det er ikke anderledes end alle de udsund “normale” produkter, der er derude. Dem er der sjovt nok ingen der siger noget om. Gad vide hvorfor? Der er ellers rigeligt at tage fat på.

Jeg vil væde meget på, at de fleste veganere uagtet tilsætningsstoffer m.m., spiser langt sundere end langt de fleste kødspisere. Vil man gerne helt naturlige retter, er der masser af dem også let tilgængelige.

Og ja, det spiser veganere, men som alle andre, har de stadig også lyst til pizza, burgere, og junk-food. Og så er det altså lykken, at man ikke selv skal lave alt fra bunden. Personligt ville jeg da gerne lave meget mere fra bunden, men jeg har ikke kræfterne og mange har da heller ikke overskuddet med børn, job etc. Derfor skal de politisk korrekte i artiklen, og som formentlig ikke engang selv er veganere lade os andre kritisere, hvis vi synes. Men det er vi rigtig mange, der bestemt ikke synes, men som bare er så lykkelige for alle de nye muligheder og mangfoldigheden. Dem der vil undgå færdige produkter gør da bare det, men lader os andre bruge dem!

Ovenfor ses en palet af nogen af de ting, jeg har spist som veganer. Og her på bloggen vil der være de supersunde ting, og de midt imellem og ren comfort-food ganske som mit humør byder. Der er jeg ikke anderledes end alle andre. Vil du have inspiration til vegansk dejlig mad af alle slags, så følg bloggen her (stadig meget mere på vej) og i høj grad også min facebookside, hvor der deles meget spændende. Husk og del siden med andre, hvis de kan bruge noget inspiration, og nyd alle de fantastiske muligheder, du har for at leve vegansk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.