Hjemmelavet Passata (Tomatoe Passata)

Jeg har længe undret mig over de her tomatsaucer på flaske og i det hele taget, hvad det her Passata var for en ting. Når man tænker på, hvor længe jeg har lavet mad, også retter, hvor det egentlig skulle bruges, er det jo helt tosset. Altså satte jeg mig for at finde en opskrift på en forleden og blive hel klar over, hvad vi taler om. Selvfølgelig er den blendet. Jeg ved ikke, hvorfor det ikke er faldet mig ind før, men jeg indrømmer blankt, det var det ikke.

Jeg har en gang prøvet at købe en og den smagte forfærdeligt, så det gør jeg aldrig mere. Jeg lavede en tomatsauce noget lignende denne før, men den blev selvsagt ikke tyk og lækker, fordi den netop ikke var blendet. Det er den her og den bliver rigtig lækker. Jeg har oversat en fra engelsk, for der er ingen grund til at jeg “opfinder hjulet”, når det er gjort. Så nu kan du også let og smertefrit lavet din egen passata, eller tomatsauce, som det også kan hedde. Jeg anbefaler, at du laver saucen dagen før, du skal bruge den, for det tager alligevel lidt tid, hvis du også iøvrigt skal bruge den til enten pizza eller f.eks. lasagne.

If you want this recipe in English, you’ll find it here

Ingredienser

15 helt modne medium til store tomater i halve
1 stort fint hakket rødløg
2 spsk oliven olie
4 pillede og hakkede (eller pressede) fed hvidløg
1 spsk fint hakket basilikum
1½ tsk soltørret tomatpuré (kan udelades)
1½ tsk tomatpuré
1 tsk friskkværnet sort peber
Smages til med salt
Til ca. en liter sauce

Fremgangsmåde
Placer tomater, hvidløg, basilikum i en blender og blend.
I en stor pande steg løget i olivenolien indtil lige akkurat gyldent. Tilsæt til blenderen og blend.
Hæld indholdet i blenderen i panden/gryden og bring i kog. Tilsæt den soltørrede og almindelige tomatpurre og mix godt. Lad simre og rør ofte i 10-15 minutter indtil du har den perfekte passata.

Har du ikke soltørret tomatpurë, så brug nogen fra glas, du blender med i første omgang, hvis du synes. Ellers bare udelad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.