Vegansk Gulerodskage – den bedste nogensinde!

Jeg har altid elsket Gulerodskage. Og siden, jeg blev veganer, har jeg haft i baghovedet, at jeg skulle lave en vegansk version. Jeg havde en formodning om, at det ikke kunne være så svært, så hvorfor, jeg ikke har gjort det før, må I ikke spørge om. Det viste sig, at være lettere, end at klø sig selv i nakken, og resultatet endte med at blive nok det bedste, jeg nogensinde har bagt. Det sagde mine meget pålidlige kagetestere i stalden ihvertfald, og jeg er ikke utilbøjelig til at give dem ret. Jeg vil sige, at overgå den, bliver svært ihvertfald. Ikke så megen snak, I skal have opskriften:

Vegansk Gulerodskage

Kage:

1,5 dl Plantemargarine eller
smagsneutral kokosolie (her brugte jeg kokosolie)
90 g/ 2,5 dl æblemos*
300 g brun farin
380 g revet gulerod
75 g valnødder (kan udelades)
2 tsk. kanel
1 tsk. muskatnød
1½ dl rosiner (kan udelades)
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
0,5 tsk salt

Glasur:

200g Violife Original Creamy smøreost**
130g plantemargarine
180g flormelis
2 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader.
Forbered den form/de forme du vil bruge. Du kan putte i firkantet fad og lave kagen som små firkanter og sprøjte glasuren på hvert stykke. Du kan også lave den i en rugbrødsform og sprøjte glasuren på toppen og servere i skiver. Eller du kan putte i rundt 20 cm forme og lave den i lag med creme imellem og ovenpå. Du bestemmer. Her er den lavet i en rugbrødsform.

Kom kokosolie, æblemos og brun farin i en skål og rør det godt sammen – jeg brugte elpisker. Derefter kommes revet gulerod, og putter du nødderne i, skal de også i (jeg kom dem ikke, men pyntede bare kagen med nogle og selvfølgelig rosiner, hvis du putter dem i. Bagefter hvedemel, salt, natron, krydderier og bagepulver. Rør dejen godt rundt til massen er ensartet og jævn. Her brugte jeg bare en ske.

Kom massen i en form og bag den ved 30-50 minutter alt efter hvilken form/hvilke forme, du bruger. Stik en tandstik eller noget andet tyndt i kagen. Den skal komme ud helt ren, når kagen er klar. Tag ikke kagen ud før, dette kriterie opfyldt. Dette var en stor form, og kagen skulle have længe. Du bliver stædigt ved til ren tandstik.

Komme Violife og plantemargarinen i en skål. Pisker du det med en elmixer. Tilsæt vaniljesukker og så lidt flormelis ad gangen til du har brugt det hele. Pisk det godt og kom derefter glasuren på, på den afkølede kage.

Superlet og SÅ god. Lad mig vide, hvad du synes! Og tag gerne med #secretsandleeks, hvis du laver min kage.

* D.d. 17/10 -19, har jeg testet opskriften med brug af hørfrøslim (incl. frø eller samme mængde sieet, hvis du hellere vil det). 2½ spsk frø og 2½ dl vand koges op i ca. 5 min. og bruges som du ville æblemosen. Gav lige så fint resultat, som med æblemosen. Så har du flere muligheder, hvis du ikke lige har æbler i huset, hvilket jeg ikke havde i dag.

** 27/7- 20: Har forleden bagt kagen igen og lavede den i to små forme og kom smørcremen mellem de to kager og ovenpå. Dette er i princippet en god ide, men gør du det skal du lave halv portion (til 20 cm.) og så skære den over. Kagen bliver alt for stor og man kan slet ikke spise så store stykker.

Med hensyn til smørcremen, skal du bruge soyabasseret “flødeost”, for jeg brugte Oatly og den skiller, og det er altså ikke så lækkert, selvom det smagte fint nok.

2 thoughts on “Vegansk Gulerodskage – den bedste nogensinde!

  1. Pingback: Mandag kort | deborah.dk

  2. Pingback: På tur med søster og dejlig frokost | deborah.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *