Blåbærmuffins

🇩🇰 Det er noget af en påstand, når man udråber, noget til det bedste, man har smagt. Jeg har jo ikke smagt alle blåbærmuffins ude i verden, men jeg har da smagt nogle. Det var så især før jeg begyndte at gå helt over til det veganske. Inden da lavede jeg nogle blåbærmuffins, som var fantastiske. Så nu da jeg skulle lave nogle veganske, håbede jeg på, nogle der var lige så gode som de fantastiske, jeg allerede havde fundet dengang. Jeg har lavet andre muffins, men ikke blåbær. Nu blev det så, af den simple årsag, at jeg skulle have brugt de friske blåbær, jeg købte på dato for nyeligt. Iøvrigt en udemærket måde at bruge dem på. Jeg må erkende, jeg ikke er god til at få spist dem som bær – sådan bare. Så nu kom de i de her muffins, og de smager vildt godt.

Inden jeg begynder endsige forsøger mig med at lave mit eget, prøver jeg gerne andres. I det her tilfælde, lavede jeg de her fra My darling vegan, og nu har jeg smagt dem. Der er ingen grund til, at jeg begynder “at opfinde hjulet”, når det allerede er gjort. Selvfølgelig gør jeg det i nogle tilfælde, men i det her er der ingen grund til det.

Det eneste, jeg gjorde andereledes her, var at jeg brugte Oatly ikaffe istedet for soyamælk, simpelthen fordi, det var hvad jeg havde, ligesom det blev riseddike istedet for æbleeddike, af samme grund. De blev fantastiske og jeg skal helt sikkert lave dem igen.

Ingredienser

2½ dl soyamælk
1 tsk Æbleeddiker
5 dl mel
2½ tsk bagepulver
¼ tsk natron
½ tsk salt
1 dl + 2 spsk. sukker
1 dl + 2 spsk raspollie
1 tsk vanilleektrakt
Skræl af 1 citron
3½ – 5 dl friske blåbær

Fremgangsmåde

 • Forvarm ovnen til 200°C. . But papirformene i bageformen og set tilside.
 • Bland soyamælk og æbleeddike. Sæt tilside – skal skille
 • Bland mel, bagepulver, soda og salt. Sæt tilside.
 • Bland sukker, raspolie, citronskal og vanilie ekstrakt. Tilsæt soyamælk/eddikeblanding og rør for at blande.
 • Rør de tørre ingredienser i indtil godt blandet. Overbland ikke – et par klumper er okay. Fold blåbærrene i.
 • Put i muffinformene, fyld hver ca. 3/4. Bag i 20-25 minutter indtil en kniv kommer rent ud fra midten.
 • Tag ud af ovnen og lad dem afkøle i formen, før de fjernes.
 • Click below for my little rant in English 🇬🇧 and the link for the recipe too

  🇬🇧 It is someewhat of a statement, to say something is the best, you’ve tasted. I haven’t tasted all blueberry muffins in the world, but I have tasted some. That was mostly before going the vegan route. Before I used to make some that were fantastic, so I hoped for some as good as the fantastic ones, I’ve already had found, now I was going to make vegan ones. I have made other muffins but not blueberry. I did now and for the simple reason that I needed to use some blueberries, I bought “on running out date” recently. By the way the perfect way to use them. I must admit, I’m not good at getting them eaten, just as they are. So they’re put into these muffins, and they are insanely good.

  Before I even try making my own, I always try other’s. In this case, I made these from My darling vegan, and I have now tasted them.There’s no reason for me to “invent the wheel”, when it has been done already and so well. Of course I will in some cases, but here I see no reason for it.

  The one thing I did differently was using iKaffe (Oatly) instead of soymilk for the simple reason that was what I had, and equally I used rice vinegar for the same reason. They came out amazing and I’ll never make any other blueberry muffins (Click the link for the English recipe).

  2 thoughts on “Blåbærmuffins

  1. Pingback: Mere hest end længe | deborah.dk

  2. Pingback: Bloguvæsen, hjælp og fødselsdagsweekend - deborah.dkdeborah.dk

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.