Verdens bedste æggesalat (vegansk)

uden æg!! Ja tro det eller lad være, det er ikke desto mindre sandheden. Jeg lærer hele tiden i den her nye veganske verden. Der er selvfølgelig nogle ting, man ikke kan erstatte, og især når man bor i lille Danmark, hvor det ikke findes helt så mange erstatninger af alt muligt, som der gør i mange andre lande. Dog er det væsentlig bedre, end det var engang.

Og så er der hele blogverdenen, som gør at man får de bedste mest fantastiske opskrifter af kreative mennesker. En af dem er Miriam, som har Mouthwatering Vegan Recipes, som iøvrigt også har skrevet en kogebog.

Det er noget siden, jeg så den her opskrift på First & Best-Ever Vegan ‘Egg Mayonnaise’ (Egg Salad) Sandwich. Jeg har altid elsket æggesalat og den her lød næsten for god til at være sand.

Det skulle prøves, og det gjorde jeg så i dag. For mig er det intet problem at læse opskrifter på engelsk, men det ved jeg, det er for nogen, så jeg skrev til Miriam, og bad om tilladelse til at oversætte og bringe og den fik jeg.

Jeg havde lige en rest tofu tilbage, der passende kunne bruges til forsøget. Som tænkt, så gjort – og ved I hvad? Den er er sand den her No-Egg Salad og mindst lige så god som originalen, for den er, udover fantastisk smag, med supergod samvittighed, hvis man altså ikke tænker fedtprocent. Men der er æggesalaten under alle omstændigheder et dårligt valg. Så det skal være en ekstra lækkerbidsken engang imellem.

Men et skal du love mig, og det er, at du prøver den. Du vil ikke tro dine egne smagsløg. Her har jeg puttet den på min sidste skive økologiske maltrugbrød fra Emmery’s, men selvfølgelig kan man putte i en sandwich med to boller eller skiver godt grovbrød. Det vil jeg prøve i morgen, hvor jeg skal spise resten. Uanset, så smager den her salat altså bare godt! Enjoy!

“Æggeblomme” ingredienser

2 spsk vegansk kartoffelmospulver (Rema 1000)
7 spsk varmt vand
1 tsk nærringsrigt gær
¼ tsk gurkemeje
¼ tsp sort salt – det har en meget gennemtrængende “ægge” smag, så det er vigtigt til denne opskrift. Du kan få det hos din helsekost eller de kan tage det hjem. Det er ikke dyrt, og bruges i små mængder ad gangen. Det kan også være, din lokale etniske grønthandler har det.
¾ tsk No-Egg
1 tsk vegansk margarine
hakket purløg (valgfri)

​​Fremgangsmåde:

Lav din kartoffelmos, tilsæt margarine og andre ingredienser og mos indtil konsistensen minder om hårdkogt æggeblomme. Bland “blomme” mixen godt og put i fryseren i 15-20 minutter. Fjern fra fryseren.

“Æggehvide” ingredienser

2 spsk tofu
2 spsk vegansk mayonnaise

Fremgangsmåde:

Smuldr tofuen ned i en ren skål og tilsæt mayonnaisen. Bland forsigtigt og bland “blommemixen” forsigtigt i med en ske indtil “blommen” er dækket af mayonnaise. PUttes i køleskabet 1-2 timer før servering. Puttes på frisk brød. Anbefalet er fuldkornsbrød og vegansk maoynnaise af bedste slags.

Note:
Hvis du ønsker at lave “hårdkogte æg” så brug en æggeform – skær stykker af tofu som passer en halv æggeform og jævn med en kniv og udhul forsigtigt en oval form med en ske. Fyld hullet med din “æggeblomme” mix. Puttes i køleskabet et par timer, indtil det er stivnet, før servering.

Leave a Reply

Your email address will not be published.