Vegansk Bøfsandwich

Jeg skal ikke kunne sige, hvordan andre veganske/vegetariske bloggere har det, men der er mange ting, som er “typiske” kødspiser, som jeg bestemt savner og på et plan stadig gerne vil have. Hakkebøf og bløde løg. En anden er Bøfsandwich! Bøfsandwich, hvordan det?

Lad mig starte med begyndelsen og inspirationen. Mine kræfter er begrænsede, og hvor gerne jeg end vil være opfindsom og komme op med de store kulinariske guldkorn, så har jeg desværre ikke kræfterne ofte. Så jeg må også erkende, at det ikke bliver som ønsket, men så godt jeg kan.

Det er fint at lade sig inspirere, og meget ofte, sker det på ikke-vegetariske blogs også. For smagskombinationer dem kan man sagtens genskabe, og det er der jo også mange ikke-veganere, der er gode til. Jeg lod mig inspirere til denne bøfsandwich, og jeg er sikker på, du ikke vil mangle noget. Du kan bruge den bøf, der er din favorit, om det er en hjemmegjort, eller en købt, er ligemeget.

Det var netop et kig sådan et sted, der gjorde, at jeg for en gangs skyld var kreativ. Well ikke helt så kreativ, som jeg garanteret gerne ville have været. Det vil sige, at have lavet det hele selv. Det kan jeg så ikke prale med, men det kan man (incl. undertegnede) da også sagtens, hvis man har energi og overskud til det. Og du kan jo selv eksperimentere med at finde dine favorit burgerboller din favoritburger og selv lave de ristede løg også, hvis du synes. Mindre kan så gøre det. Her har jeg brugt:

1 Hålsens Kök gourmetburger
endnu bedre Sensational Burger eller Beyond Meat Burger
Vegansk Burgerbolle
Økologiske ristede løg
Almindelig løg – få skiver
Vegansk Maoynaise
Djion sennep
Drueagurker
Ketchup

Opdateret 31. maj 2021

Klik nedenfor, for at læse resten:

Sovsen er lavet som en almindelig opbagt sovs med en basis af sauterede løg, bagt op med soyamælk, vand og bouillonpulver.

brugt til saucen:

1 løg
Soyamælk
Vand
Kulør
Herbamare Bouillon
Vegansk smør
En anelse timian
(evt.) havre el. soyafløde
1-2 spsk mel
Salt og peber

Som det ses, så undlod jeg remouladen, fordi det er jeg ikke så meget til, men jeg kunne have lavet af pickles og mayonaisen, men gjorde ikke. Jeg elsker denne her burger og jeg kan ikke forestille mig, at jeg kan lave den bedre selv, hvorfor det ikke er besværet værd for mig. Men som sagt, du gør som du har lyst. Der er også Speltburgeren fra Nutana, hvis du bedre kan lide den. Oprindeligt, havde jeg brugt Mexiburger fra Nutana, og den kan du også sagtens bruge, men bag den let i ovnen, så den bliver sprød. Jeg har nu fået en ny yndling – den fra Hálsens Kók, som jeg helt sikkert ville bruge. Men begge fra Nutana kan bruges, ligesom jeg er sikker på, flere andre.

Den ene halvdel af bollen smøres med sennep og ketchup, den anden med mayonaise, burgeren lægges på, sovsen hældes over og der toppes med ristede og rå løg og drueagurker. Sovsen hældes bare over. Spises med vellyst og kniv og gaffel. Jeg NØD min veganske version af Bøfsandwich med sovs og jeg savnede intet og det mener jeg ærligt. Prøv den, og hvis du har spørgsmål så smid i kommentarfeltet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *