Sortøjebønner og det med bønner generelt

Oprindeligt skrev og lavede jeg denne side efter at have efter at have haft svært ved at få sortøjebønner og oplevet mange have for at samle information om, hvor de kunne fås. Lidt pinligt var det, at det viste sig, at min egen grønthandel for enden af vejen har dem 😉 Måske din også har. Men fortæl om det. Det er et langt mindre problem nu, og jeg håber og tror ikke, det er så stort et problem længere. Men den store økologiske leverandør Urtekram har dem ikke. Jeg har lige været rundt på nettet og der kan jeg se Bonduelle har dem. Det er et mærke, som ihvertfald Meny handler med, og jeg vil tro, du kan få hjem, hvis ikke de har. Jeg har fundet dem tørrede og økologiske her.

Jeg tror ikke, at det er noget problem, at få bønnerne nu, men nu skulle du så via her også være dækket ind. Indlægget er mere tænkt som inspiration til dem, som er kommet “skævt” ind på det med bønnerne. I starten som vegetar (sådan startede det), havde jeg også svært ved konsistensen af bønnerne. Det ved jeg mange andre også har, og det er jo et problem, hvis man påtænker mere grønt, for de er en kilde til god næring på mange fronter. Som med mange ting, er det en vane og efterhånden er det ikke noget jeg tænker over længere. Jeg elsker bønner, men disse er stadig en favorit. Grunden til, jeg anbefaler dem, er fordi, de var dem, der hjalp mig over “mit problem”, og de har en god konsistens efter min mening. Fremover vil jeg smide opskrifter med dem her, når jeg støder på nogen, ligesom jeg vil tilstræbe nogen af mine egne også.

Har du link til en rigtig god opskrift med bønnerne, du har lyst til at dele så smid den også, så laver vi lige et kartotek også over dem.

Diverse:

Artikel i NY Times – Prosperity Starts With a Pea

Online:

Helsam De levere til din lokale helsekost, hvis de har et samarbejde, og så skilter de med.

Kamilleshop

Økologisk Supermarked

Charlottenlund:

Urd Helsekost
(her fås de faktisk økologisk nu 26/3-13)
Ordrupvej 61
2920 Charlottenlund
+45 39 96 96 93
Email: Urd.helsekost@mail.dk

Grønthandleren Hyldegårdsvej
– Blomsterhandlere
Hyldegårdsvej 56
2920 Charlottenlund
* Tel. 39 63 17 46

København K

Jeg har ikke personligt set dem her (Thai A.M.), men eftersom, det var der, jeg fandt Jackfruit’en, tør jeg godt påstå, at de garanteret også har bønnerne, men ellers ring og spørg:

Thai Asian Market
Halmtorvet 2,
1700 København V
*Tel. 33 26 26 14

På facebook

Al-Hulo Abbas Marked
Helgolandsgade 18
(hjørnet af Halmtorvet og Helgolandsgade)
1700 København V

Aalborg:

Etnisk grønthandel
Danmarksgade 70
9000 Aalborg

Århus:

Akropolis Blomster
Tordenskjoldsgade 23
8200 Århus N
Tel. 86 16 29 22

Opskrifter med Sortøjebønner

Sortøjebønner med Champignon (Maddhur Jafferey)

Black-Eyed Peas in a Spicy Goan Curry

Sortøjebønner og porrer

Greek Black-Eyed Peas Salad

Nigella’s Peas and Rice

Instant Pot Cajun Black Eyed Pea Stew

Opdateret 20. mej 2019